AAU logo

AAU Alumni

Johanne Hovgaard Winther - medlem nr. 10.000

Johanne Hovgaard Winther - medlem nr. 10.000

Alumnenetværket på AAU har passeret sit medlem nr. 10.000: Johanne Hovgaard Winther, som er nyuddannet civilingeniør i sundhedsteknologi

Vores medlem nr. 10.000 er Johanne Hovgaard Winter, som dimitterede i sommer som civilingeniør i sundhedsteknologi.

Hvorfor valgte du i sin tid at begynde på lige præcis Aalborg Universitet?

Den største grund til, at jeg valgte Aalborg Universitet var nok, at jeg er fra Aalborg. Jeg undersøgte forskellige studier i både Aalborg, Aarhus og København, men den uddannelse jeg helst ville begynde på fandtes i Aalborg, og samtidig fik min daværende kæreste job i Aalborg, og derfor faldt valget ret naturligt på det.

Hvad lavede du før du begyndte på Aalborg Universitet?

Jeg blev student fra Aalborg Katedralskole i 2009, og havde derfor to sabbatår inden jeg startede på Aalborg Universitet. Jeg arbejdede på et hotel for at tjene penge, til en rejse jeg planlagde med en gymnasieveninde. Vi kom hjem igen i maj, og jeg var ikke lige klar til at beslutte, hvad jeg ville allerede i juli, så jeg tog et sabbatår mere og arbejdede videre på hotellet. Det gjorde at jeg kunne deltage i brobygning i efteråret på sundhedsteknologi, som jeg havde fundet ved at læse i studieguiden, og det lød til lige at være mig. Dog vurderede jeg efter de dage til brobygning, at uddannelsen nok ikke var noget for mig alligevel, og jeg begyndte at undersøge andre uddannelser. Jeg faldt ikke over andre uddannelser som føltes som et bedre match til mine interesser, så jeg valgte at søge ind på sundhedsteknologi.

Hvorfor valgte du den uddannelse?

Jeg gik på matematik/fysik-linjen på gymnasiet, og ville gerne fortsætte på noget naturvidenskabeligt på den måde, men jeg ville ikke ”bare” læse matematik eller fysik, jeg ville gerne lave noget mere. Derfor faldt jeg over sundhedsteknologi, som kombinerer matematik og teknologi med mennesker og medicin, og det miks syntes jeg lød vildt spændende.

Hvad var det bedste ved lige præcis dit studie?

Jeg synes noget af det bedste ved mit studie netop er den tværfaglighed i, at vi har alle ingeniørfagene, men samtidig lærer anatomi og fysiologi, så de lidt tunge fag hele tiden har en dybere mening. Det er ikke ligesom i gymnasiet, hvor man lærer matematik ”bare fordi”, her kan fagene bindes op på de teknologier som bruges i f.eks. den kliniske verden. Dernæst er det rigtig godt, at vi på bacheloren bliver introduceret til forskellige sider af studiet, så vi på kandidaten kan tage præcis de valgfag der passer til den interesse man har, eller den retning man gerne vil have på sin uddannelse, og på den måde selv skræddersy den profil man kommer ud med.

Hvad har du lært?

Jeg har lært en masse forskelligt i løbet af de fem år på Aalborg Universitet, men sådan all in all har jeg lært at arbejde sammen med vidt forskellige mennesker og lært at prioritere. Når man som jeg er ret pligtopfyldende, kan det være svært at starte et sted, hvor alle forelæsere mener at netop deres kursus er det allervigtigste på semesteret, og derfor kan der være en kæmpestor mængde læsning til hvert kursus. Jeg opdagede ret hurtigt, at det er noget nær umuligt at nå alting, hvis man også vil leve et liv ved siden af studiet, og jeg lærte at prioritere, hvad jeg i hvert fald skulle nå at læse, og hvad det var nok at skimme, og hvilke forelæsere der gennemgår læsestoffet slavisk. Det var helt sikkert en god ting for mig, at mærke at det jeg gør, er godt nok, selvom jeg ikke læser 100 % af det angivne materiale.

Hvad kan du tage med videre?

Jeg kan tage med videre, at jeg i hvert fald har lært at prioritere min tid. Og at det ikke er verdens undergang at dumpe en eksamen. På trods af, at man hører fra studerende på de højere semestre, at man ikke skal tage det så tungt når det sker, var jeg alligevel klar til at droppe ud første gang jeg dumpede en eksamen. Men der er så mange der prøver at dumpe, og efter reeksamen er det faktisk glemt igen, fordi det bare er videre til det næste semester. Der udover har jeg lært en masse søde mennesker at kende, gennem min tid på Aalborg Universitet. Det er både dem jeg har gået på studie med, men også dem jeg har mødt gennem mit frivillige arbejde.

Hvilke kompetencer vil du mene, at du har fået med fra Aalborg Universitet?

Af kompetencer er man næsten nødt til at nævne gruppearbejdet når man siger Aalborg Universitet. For mig har det været både en kæmpe frustration, når det ikke har fungeret, og fantastisk, når det mærkes at gruppearbejdet faktisk fungerer. Det giver helt sikkert rigtig meget til både samarbejdsevner og tålmodighed at skulle arbejde sammen med studerende der er vidt forskellige fra én selv, og man lærer en masse af det – også selvom man først selv ser det, når processen er overstået. Derudover vil jeg sige en kompetence som projektkoordinering også klart følger med de 10 semesterprojekter vi har lavet på sundhedsteknologi. For hver gang bliver det lige lidt bedre, fordi man lærer fra gang til gang, hvad der fungerer og hvad der ikke gør.

Hvad vil du særligt fremhæve fra din tid på Aalborg Universitet?

Fra min tid på Aalborg Universitet vil jeg gerne fremhæve min tid som frivillig i De Studerendes Erhvervskontakt (DSE). I starten kunne jeg slet ikke se fidusen i at bruge tid, gratis, på at arrangere noget for andre studerende, når jeg sagtens kunne bruge den ekstra tid til at læse. Men min studieveninde fik mig alligevel med, og det er jeg glad for her tre år efter. Selvom frivilligt arbejde er en slags arbejde giver det mere energi end det tager. Det er så interessant og sjovt at være med til at stable sådan et kæmpe arrangement på benene som DSE Messen, og selvom det kan være stressende i dagene (og ugerne) op til, giver det så meget at være med til at arrangere noget, som bliver taget så godt imod af både virksomheder og studerende. Dernæst giver det et rigtig godt sammenhold og godt venskab til studerende fra andre studier, så vi både laver arrangementer, holder fester og kan hjælpe hinanden af med lektier, da størstedelen er ingeniørstuderende, og derfor er der oftest nogen der skal igennem de samme kurser som du selv sidder med.

Hvordan var studiemiljøet på Aalborg Universitet?

Jeg synes studiemiljøet var godt på Aalborg Universitet. Jeg kunne godt lide måden, hvorpå vi altid var i en gruppe. Det giver på en måde en tryghed, sådan at der altid var nogen at regne opgaver med, og man kommer til at kende hinanden rigtig godt, når man sidder i et grupperum i nogle gange otte timer om dagen.

Hvordan var Aalborg som studieby?

Jeg synes Aalborg er rigtig dejlig som studieby. Nu er jeg selvfølgelig farvet af, at jeg er vokset op her, og Aalborg derfor allerede havde en plads i mit hjerte, men Aalborg gør det nu godt. Der er så mange studerende, og der er kommet endnu flere til for hvert år jeg har gået her, og det kan man virkelig mærke i byen. Det liv der er i f.eks. Østre Anlæg, Karolinelund og ved havnefronten om sommeren er så fedt, der er unge mennesker overalt som udnytter det lige så snart der igen er vejr til grill, kongespil og ølbowling. Som medlem af IDA møder man også en masse studerende fra andre uddannelser, fordi der bliver holdt så mange forskellige events igennem studieåret, og de plejer at trække mange studerende til.

Har du haft studiejob og/eller været i praktik/haft udlandsophold under din tid på Aalborg Universitet? I så fald hvad? Fortæl om det.

Jeg har haft studiejob i et par år undervejs på min uddannelse for at tjene lidt ekstra. Jeg har selv begrænset timeantallet, fordi det for mig er studiet, der kommer i første række, og min uddannelse er bare et fuldtidsstudie. Til gengæld har jeg så arbejdet fuldtid i sommerferierne, for at have lidt ekstra udover SU resten af året.

På mit niende semester var jeg på udlandsophold i USA. Min uddannelse er tilrettelagt, så det er ret oplagt at tage af sted der, så det gjorde jeg selvfølgelig, og jeg har aldrig fortrudt det. Jeg var afsted med en studieveninde, og vi havde ikke undervisning, men udarbejdede et projekt i samarbejde med en afdeling på et hospital, og det var virkelig fedt at få lov til at arbejde med en virkelig problemstilling. Dernæst er Madison, hvor vi var, endnu mere en studieby end Aalborg er det. I og med at campus udgør centrum af byen fylder universitetet det hele, og man omgås nærmest kun studerende, det var virkelig sjovt at opleve.

Universitetet i Madison har en samarbejdsaftale med nogle universiteter i Danmark, sådan at de hvert semester laver en form for udveksling, hvilket gjorde at vi også mødte amerikanere, der havde været i Danmark og studere, og derfor var meget interesserede i at møde nogle danskere, og nu vise os deres studieby. Derfor blev vi også inviteret med til college football med opvarmning med røde plastickrus inden (selvfølgelig) og også til halloweenfest osv.. Det var rigtig fedt at få den der rigtige ”college”-oplevelse med hjem. 

Hvordan fejrede du din dimission?

Jeg var så ”heldig” at skulle forsvare mit speciale på min fødselsdag, så da jeg var færdig, havde jeg inviteret hele familien hjem til mine forældre for at fejre både fødselsdag og dimission med fødselsdagskage og grill i haven.

Hvordan markerede dit studie dimissionen?

Vi er et ret lille studie, og vi var kun 13 der dimitterede i år, så vi tog alle sammen med til IDAs dimittendfest i Aalborghallen. Det var en rigtig god fest, med vildt lækker mad og vin, og det var den helt perfekte måde at fejre sin dimission på, og sige farvel til hinanden efter fem år sammen. Hvis man er ingeniørstuderende og medlem af IDA vil jeg klart anbefale den dimittendfest!

Hvad drømmer du om som nyuddannet?

På min kandidatuddannelse begyndte jeg at dreje mit studie mere i retning af sundhedsdata, og hvordan man bedst udnytter det til f.eks. prædiktion for at forbedre diagnostik, behandling osv. Jeg drømmer om at få lov til at arbejde med sundhedsdata, og en langsigtet drøm er at anvende sundhedsdata til udvikling af personlig medicin.

Hvad vil du gerne arbejde med? Hvor?

Jeg er så heldig, at jeg allerede har job fra 1. september her i Aalborg. Jeg er ansat i Region Nordjylland i en afdeling som netop arbejder med sundhedsdata, og jeg skal hjælpe med at rådgive omkring korrekt håndtering af data, og rådgive i brugen af et nyt program, som de skal til at indføre. Det bliver rigtig spændende!

Hvorfor meldte du dig ind i AAU Alumni?

Jeg meldte mig ind først og fremmest fordi, jeg blev mindet om det. Dernæst fordi vi hører igen og igen om, hvor vigtigt det er med netværk, og så synes jeg det lyder spændende, at man kan hjælpe andre studerende. Vi kan lige så godt dele ud af den viden, vi har opbygget :-)

Hvad betyder det for dig, at Aalborg Universitet har en interesse i dig efter endt uddannelse?

Jeg synes det er fedt. Jeg synes det bevidner om, at Aalborg Universitet mener, at vi er noget værd som studerende, også efter endt uddannelse. Det er fedt at kunne give noget igen efter fem år.

Hvad kan/vil du gerne give tilbage til Aalborg Universitet?

Jeg vil gerne dele min erfaring med at studere, til de der kunne have nytte af det.

Kunne du forestille dig at være en ressource for alumnenetværket, dit tidligere studie og de kommende studerende på dit studie?

Det kunne jeg sagtens forestille mig ja. Jeg synes det er dejligt at hjælpe folk, og det er fedt at mærke, at det man har brugt så mange år på, kan bruges til noget.

Andet der er relevant at fortælle ift. din tid på Aalborg Universitet og dine ønsker for fremtiden med afsæt i Aalborg Universitet og dit studie?

Jeg synes virkelig, man skal nyde tiden! Selvom fem år virker som håbløst lang tid, når man sidder der på Gammeltorv, så går de altså vanvittigt hurtigt. Ellers vil jeg bare slå et slag for frivilligt arbejde! Jeg blev selv overbevist, og selvom de timer jeg bruger, er timer jeg ellers kunne få løn for at arbejde, er de sjældent givet bedre ud. Det giver så meget at være sammen med andre mennesker, der bare vil det samme som du vil, og så giver det både fantastiske kompetencer og netværk til når man er færdig på universitetet, og skal finde sig et job i den virkelige verden.

BLÅ BOG

  • Navn: Johanne Hovgaard Winther
  • Alder: 27
  • Hjemby: Aalborg
  • Uddannelse: Civilingeniør i sundhedsteknologi
  • Dimissionsår: 2016