Alumner giver erfaringer videre gennem mentorprogram

Siden 2012 har alumner og studerende på AAU deltaget i AAU Alumnis mentorprogram. Gennem et forløb på ni måneder vejleder alumner studerende og videregiver deres erfaringer fra erhvervslivet.

Overgangen fra uddannelse til ansættelse kan være udfordrende for en studerende. Hvilke job egner deres uddannelse sig egentlig til? Hvad lægger en arbejdsplads vægt på, når de udvælger potentielle ansøgere?

Det kan studerende få afklaring på med hjælp fra en person, som har været i samme situation gennem AAU Alumnis mentorprogram, hvor den studerende bliver tilknyttet en mentor.

- Mentorprogrammet er en mulighed for faglig og personlig udvikling både for mentee og for mentor. Programmet giver studerende perspektiv fra erhvervslivet gennem en mentor. Den studerende kan snuse til erhvervslivet gennem deres mentors erfaringer, siger Stine Randrup, fuldmægtig ved AAU Karriere.

En af deltagerne i mentorprogrammet er Julie Tobiesen. Hun deltager som mentee i sidste del af uddannelsen på Kultur, kommunikation og globalisering. Allerede efter det første møde med sin mentor, Johan Høyer, har hun haft gavn af programmet.

- I forhold til det kommende semester har det givet mig ro i maven at have en mentor, siger hun.

Læs også: Mentorprogram bygger bro til erhvervslivet.

Stigende interesse

Mentorprogrammet begyndte som et projekt i efteråret 2012 ved AAU Karriere og blev finansieret af projektmidler. Senere blev programmet et fast tilbud i alumneregi, men uden projektmidler.

- Vi får henvendelser både fra danske og internationale studerende. Hvert år laver vi mellem 50 og 60 match, men interessen er støt stigende. I år har vi fået over 100 ansøgninger fra studerende og alumner, som ønsker en mentor, fortæller Stine Randrup.

Et mentorforløb løber normalt over ni måneder og indebærer 5-7 møder mellem mentor og mentee. Ved første møde besluttes, hvilke fokuspunkter mentee vil udvikle sig på og her fastsættes eventuelt et overordnet mål for mentorforløbet og mødetider.

Ansøgningsfristen for mentees og tilmeldingsfristen for mentorer ligger hvert år i oktober med opstart i november.

Læs mere om mentorprogrammet her

Artiklen er fra AAU Inside